Flødestuvet rødbede
- med peberrod
Sødt og spicy
tilbehør - meget delikat!
Passer til kalkun-nuggets, hakkebøffer, stegte
laksekoteletter og
andre former for stegt fisk og kød. Serveres med speltpasta eller kartofler.
Ingredienser:
Til 2 personer
300 g rødbede
lidt smør
½ dl fløde
evt. ½ spsk speltmel
1 dl vand
salt, peber
1 spsk citronsaft
ca. 1-2 spsk revet peberrod
Skræl rødbeden, og fortsæt med at strimle den
med skrælleren, så du får en bunke
lange fine rødbedestrimler - det sidste af rødbeden kan du evt. hakke fint.
Varm lidt smør i en tykbundet tefalgryde, lad strimlerne sautere et øjeblik.
Hæld fløde og/eller meljævning over, rør godt rundt og lad det koge i 15-20
minutter.
Rør i det indimellem og tilsæt evt. lidt mere væde. Smag til med salt, peber
og citronsaft.
Tag gryden af varmen og rør den revne peberrod i.
Tips: Du kan skrælle et
stykke peberrod, komme det i en frysepose og lægge det i fryseren.
På den måde holder det længe, så du altid har peberrod på lager
– men det mister noget af smagen, så der skal bruges ca. dobbelt så meget.
©
2013 Anette Paulin & Vingholm I/S
|