KØD

FISK &
FJERKRÆ

BRØD

TILBEHØR

TIPS &
TRICKS

OM BLOD-TYPEKOST

 


Idéer til opskrifter...   - når det skal gå hurtigt!   - når du har god tid!   - fra det græske køkken

 

 

Flødestuvet rødbede

- med peberrod

Sødt og spicy tilbehør - meget delikat!


Passer til kalkun-nuggets, hakkebøffer, stegte laksekoteletter og
andre former for stegt fisk og kød. Serveres med speltpasta eller kartofler.

Ingredienser:
Til 2 personer

300 g rødbede
lidt smør
½ dl fløde
evt. ½ spsk speltmel
1 dl vand
salt, peber
1 spsk citronsaft
ca. 1-2 spsk revet peberrod

Skræl rødbeden, og fortsæt med at strimle den med skrælleren, så du får en bunke
lange fine rødbedestrimler - det sidste af rødbeden kan du evt. hakke fint.
Varm lidt smør i en tykbundet tefalgryde, lad strimlerne sautere et øjeblik.
Hæld fløde og/eller meljævning over, rør godt rundt og lad det koge i 15-20 minutter.
Rør i det indimellem og tilsæt evt. lidt mere væde. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Tag gryden af varmen og rør den revne peberrod i.

Tips: Du kan skrælle et stykke peberrod, komme det i en frysepose og lægge det i fryseren.
På den måde holder det længe, så du altid har peberrod på lager
– men det mister noget af smagen, så der skal bruges ca. dobbelt så meget.

© 2013 Anette Paulin & Vingholm I/S
  

   
   

Alle tekster på dette website
(C) Vingholm I/S
All rights reserved