KØD

FISK &
FJERKRÆ

BRØD

TILBEHØR

TIPS &
TRICKS

OM BLOD-TYPEKOST

 


Idéer til opskrifter...   - når det skal gå hurtigt!   - når du har god tid!   - fra det græske køkken

 

 

Aubergine-salat

Mange opskrifter giver auberginerne alt for lidt tid.
God tid er hemmeligheden bag mange græske retter
- det gælder også aubergine-salaten, hvis den
skal være rigtig mumset!

Auberginerne skal have 1,5 til 2 timer i ovnen. De skal være
brune indvendigt, Er de hvide eller lysegrønne,
så har de ikke fået nok!
Et godt supplement til stort set alle græske retter.

Ingredienser:

1 aubergine
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1-2 spsk græsk yogurt (creme fraiche eller mayonnaise)
salt og peber
persille eller basilikum og evt. oliven til pynt

Vask auberginen, skær den grønne stilk fra og prik den med gaffel over det hele.
Bag den på bagepapir på en bageplade i ovnen 1,5-2 timer ved 180 grader.

Læg den i en sigte og lad den køle af lidt. Fjern lidt af skallen for at se,
om den er bagt nok – den skal være brun hele vejen igennem.

Pres så meget væde ud af den, som du kan.

Du kan fjerne skallen, hvis du vil – jeg foretrækker at blende den med.
Blend auberginen med de andre ingredienser og smag til.

Lad den køle af inden serveringen, og pynt med krydderurter og evt. oliven.

Aubergine-salat laves på forskellige måder i Grækenland. Basalt set er der altid hvidløg, olivenolie og citronsaft i. Jeg synes, at smagen af aubergine godt kan blive for intens,
så jeg kan bedst lide, at den er cremet, dvs. at man tilsætter græsk yogurt,
creme fraiche eller mayonnaise. Lav gerne en dobbelt portion
– den holder sig fint nogle dage i køleskabet og bliver faktisk kun bedre med tiden!

 

Tips:

Skal det være helt ideelt – som grækerne tog det med fra Konstantinopel
– så læg auberginen på grillen de sidste 20-30 minutter
(eller læg den på en rist over gløderne i brændeovnen).
Den røgede grill-smag sætter prikken over i’et!

 

© 2013 Anette Paulin & Vingholm I/S
  

Fra det græske køkken

   
   

Alle tekster på dette website
(C) 2009 Vingholm I/S
All rights reserved