KØD

FISK &
FJERKRÆ

BRØD

TILBEHØR

TIPS &
TRICKS

OM BLOD-TYPEKOST

 


Idéer til opskrifter...   - når det skal gå hurtigt!   - når du har god tid!   - fra det græske køkken

 

 

Græsk brød
 


Græsk brød er kendetegnet ved en let syrlig smag og en tyk, sprød skorpe.
I denne opskrift kommer syrligheden fra citronsaft,
og lidt ekstra olivenolie og salt er med til at give
den rigtige græske konsistens!


Til 2 brød

Arbejdstid ca. 20 minutter

Ingredienser:

5 dl lunkent vand
50 g gær
1 spsk salt
2 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 tsk sukker
200 g groft speltmel
ca 800 g fint speltmel
 

Vandet blandes med olie, salt, sukker og citronsaft. Gæren smuldres i og røres ud. Så kommes først det grove mel i og derefter det fine mel, og dejen æltes godt igennem.

Dejen hæver 1 times tid ved 22-24 grader, æltes let igen og formes til to brød, som lægges på en bageplade. Brødene ridses, efterhæver en times tid og pensles med vand, inden de bages 40 minutter ved 200 grader. Sæt dem til afkøling på en rist. Brødene kan fryses.

  

Godt tilbehør til alle græske retter!
 

© 2012 Anette Paulin & Vingholm I/S
 

Fra det græske køkken

 
   

Alle tekster på dette website
(C) 2009-2012 Vingholm I/S
All rights reserved