|
Kalkun i karry
Nem og
velsmagende gryderet.
Kødet brunes
før kogningen
- det holder på saft og smag!
Æbler giver den sødme og konsistens,
som gør, at man kan undvære tomater.
Til 4 personer
Arbejdstid ca. 35 min., inkl. kogetid
Ingredienser:
500-600 g kalkunbryst
2 løg
2 fed hvidløg
1 gulerod
4 forårsløg
1-2 æbler
2 dl vand eller grøntsagsbouillon
25 g smør/olie
1 spsk fint speltmel
2 tsk karry
(eller lidt mindre/mere efter smag og karry-type)
evt. 1 tsk gurkemeje
salt, peber
Tilbehør:
jasminris
Skær kalkunbrystet i tern.
Varm olie eller smør op i en stor gryde eller sauterpande. Tilsæt karryen (og
evt. gurkemeje).
Lad den stege et øjeblik og brun så kalkunbrystet og derefter løg og hvidløg.
Sæt ris over imens.
Æblerne skæres i mindre stykker og tilsættes
sammen med gulerod i skiver og forårsløg i grove stykker.
Kom bouillon eller vand på samt salt og peber og bring det i kog.
Lad det koge ca. 5 min.
Jævnes med speltmel udrørt i lidt koldt vand
og koges igennem igen, ca. 10 min.
Retten kan pyntes med persille.
Denne ret kan spises
af alle blodtyper, inkl. blodtype B og AB,
som skal undgå kylling, og det er rigtig dejlig mad,
til når det er koldt ude – den giver en god indre varme!
©
2009 Anette Paulin & Vingholm I/S
|
|