KØD

FISK &
FJERKRÆ

BRØD

TILBEHØR

TIPS &
TRICKS

OM BLOD-TYPEKOST

 


Idéer til opskrifter...   - når det skal gå hurtigt!   - når du har god tid!   - fra det græske køkken

 

 

Kalkunfrikassé


Kalkunfrikassé er en dejlig forårsagtig spise,
som også kan laves hele vinteren og bare smager af forår!
Det er en nem og hurtig ret – og egnet til alle blodtyper.


Til 2 personer

Arbejdstid, inkl. kogetid ca. 30 minutter

Ingredienser:

2 gulerødder
3-4 forårsløg
125 g ærter (friske eller frosne)
250-300 g kalkunbryst
2,5 dl grøntsagsbouillon
1 stor spsk fint speltmel
1 spsk citronsaft
salt og peber
persille
evt. lidt fløde

Tilbehør: kartofler eller brød

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Kom dem i grøntsagsbouillonen og bring det i kog (jeg plejer at bruge en stor sauterpande til det, en god gryde kan også bruges). Lad det koge 5 minutter, mens du skærer kalkunbrystet i strimler. Kom kalkunbrystet i og lad det koge i et par minutter. (Hvis der skal kartofler til, sættes de over også).

Rør speltmelet ud i koldt vand og kom det i, rør godt igennem og lad det koge lidt. Tilsæt salt, peber, citronsaft, evt. lidt fløde eller mælk, og lad det hele koge en 5-10 minutter mere. Så tilsættes forårsløgene skåret i stykker på ca. 2 cm. Tilsæt evt. lidt mere væde og smag til med salt, peber og citronsaft. Ærterne kommer i og koger med i 2 minutter.

  

Drys med masser af friskklippet persille inden servering!


 

© 2009 Anette Paulin & Vingholm I/S
 

 
   

Alle tekster på dette website
(C) 2009 Vingholm I/S
All rights reserved