KØD

FISK &
FJERKRÆ

BRØD

TILBEHØR

TIPS &
TRICKS

OM BLOD-TYPEKOST

 


Idéer til opskrifter...   - når det skal gå hurtigt!   - når du har god tid!   - fra det græske køkken

 

 

Baconsalat med nye kartofler

- til frokost eller som lækkert tilbehør.
Nye kartofler kan man næsten ikke få nok af!
Her er en dejlig fyldig salat, som både kan være en frokostret i sig selv
eller bruges som tilbehør til kalkun-nuggets, stegt kød eller fisk.


Til 2 personer
Arbejdstid: ca 20 minutter

Ingredienser

3-5 skiver kalkun-bacon
500 g kogte nye kartofler (hele, hvis de er meget små, ellers i både eller skiver)
en god håndfuld grønne bønner, let kogte
1 hjertesalat (eller andet grøn, sprød salat)
1 bundt brøndkarse

Dressing:
2 spsk mayonnaise
3 spsk creme fraiche eller græsk yoghurt
1-2 tsk dijonsennep
1-2 tsk citronsaft
salt og peber
evt. lidt mælk

Skrub og kog kartoflerne og bønnerne i letsaltet vand,
og hæld dem til afdrypning i en sigte. Skær kalkunbacon i små stykker
og steg den i olie på en pande. Skyl salatbladene og brøndkarsen, og tør dem.
Pil bladene af brøndkarsen.
Bland dressingen – hvis den er meget fast, kan man tilsætte lidt mælk,
så den bliver mere flydende. Anret salatblade i bunden af en stor skål eller tallerken,
læg derefter kartofler og bønner ovenpå.
Dryp dressingen på – evt. kun halvdelen, og sæt den anden halvdel på bordet,
så man selv kan supplere. Drys baconstykkerne og brøndkarseblade på og server!

 

 

Tip:
Man kan også bruge kolde kartofler, hvis man har nogen til overs fra dagen før.

Kalkunbacon er et fedtfattigt alternativ til alm. bacon – og tilladt for alle blodtyper.

 

© Anette Paulin & Vingholm I/S
  

   
   

Alle tekster på dette website
(C) Vingholm I/S
All rights reserved