KØD

FISK &
FJERKRÆ

BRØD

TILBEHØR

TIPS &
TRICKS

OM BLOD-TYPEKOST

KONTAKT


Idéer til opskrifter...   - når det skal gå hurtigt!   - når du har god tid!   - fra det græske køkken

 

 

Spaghettisovs - uden tomat

Hvorfor en spaghettisovs uden tomat? Fordi nogen har tomatallergi, og i blodtypekosten er der mange typer, der ikke kan tåle tomater. Det er en udfordring, hvis man nu elsker god, gammeldags kødsovs! Jeg har erstattet en dåse flåede tomater med revet rødbede – det giver både smag og den rigtige, røde farve - noget grøntsagsbouillon og lidt citronsaft. Desuden tilsætter jeg revne gulerødder – og lidt tamari, som giver ekstra dybde til smagen!

 

Til 4 personer
- eller 2 personer i 2 dage.
Arbejdstid: 15 min.
Koge/simretid: 40 min.

Ingredienser:

500 g hakket okse-/lammekød
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder, revne
1 mellemstor rødbede, revet
paprika
timian/oregano
salt og peber
olie til stegning
2,5 dl grøntsagsbouillon
1 spsk citronsaft
1 spsk tamari
lidt vand og fint speltmel til jævning
Evt. lidt ost

Løg og hvidløg skæres i tern og svitses i olie tilsat lidt paprika, kød tilsættes og svitses, så det ”gryner”. Tilsæt grøntsagsbouillon, citronsaft, tamari, de revne grøntsager, krydderier og salt og peber og lad det simre i en halv times tid.

Derefter tilsættes 2 spsk. fint speltmel rørt ud i koldt vand og det hele koger videre i ca. 10 minutter, mens pastaen koges. Smag til med salt og peber evt. og server med en grøn salat.

Spaghettisovsen kan fryses.

Serveres med spaghetti eller pasta efter ønske,
f.eks spelt-spaghetti eller emmer-penne fra Urtekram.

Blodtyper: O og B

 

© 2009-12 Anette Paulin & Vingholm I/S

   
   

Alle tekster på dette website
(C) 2009-12 Vingholm I/S
All rights reserved