KØD

FISK &
FJERKRÆ

BRØD

TILBEHØR

TIPS &
TRICKS

OM BLOD-TYPEKOST

 


Idéer til opskrifter...   - når det skal gå hurtigt!   - når du har god tid!   - fra det græske køkken

 

 

Lammekarry


En lækker og kraftig ret med en masse smagsnuancer - stærkt, syrligt, sødt og varmt! Sødmen kommer bla. fra æblet. Æble er med til at give en smag og konsistens, der erstatter tomater.


Til 4 personer

Arbejdstid, inkl. kogetid ca. 2 timer

Ingredienser:

500 g udbenet lammebov/kølle,
skåret i store tern.

2 løg
2 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
1 tsk karry
1tsk gurkemeje
1 spsk friskrevet ingefær
1 knsp cayennepeber
2 spsk citronsaft
ca. 2,5 dl vand/bouillon
salt
1 stor gulerod, skåret i tern
1 stor pastinak, skåret i tern
1 stor rødbede, revet
1 mellemstort æble, skåret i tern
1 teskefuld honning
1,5 spsk speltmel

Tilbehør: jasminris

Pil løg og hvidløg og hak dem. Svits løgene i olie i en stor gryde, drys karry, friskrevet ingefær, gurkemeje og cayennepeber over og rør det sammen med løgene. Lad det hakkede hvidløg svitse med et øjeblik. Kom kødet i gryden, rør til lammekødet er blevet brunet. Krydr med salt og tilsæt citronsaft - og så meget vand/bouillon, at kødet er næsten dækket.

Tilsæt grøntsagerne og æblet samt en tsk. honning og lad retten koge under låg ved svag varme i ca. 1 time. Jævn med mel, udrørt i koldt vand, og lad det koge igennem 10 min., evt. uden låg, hvis der er meget væde.

  

Drys evt. med friskklippet persille inden servering!


 

© 2011 Anette Paulin & Vingholm I/S
 



 

 

 

 
   

Alle tekster på dette website
(C) 2009 Vingholm I/S
All rights reserved