|
||||
|
Idéer til opskrifter... - når det skal gå hurtigt! - når du har god tid! - fra det græske køkken
|
|||
Lammekarry
En lækker og kraftig ret med en masse smagsnuancer - stærkt, syrligt, sødt og varmt! Sødmen kommer bla. fra æblet. Æble er med til at give en smag og konsistens, der erstatter tomater.
Arbejdstid, inkl. kogetid ca. 2 timer Ingredienser: 2 løg Tilbehør: jasminris Pil løg og hvidløg og hak dem. Svits løgene i olie i en stor gryde, drys karry, friskrevet ingefær, gurkemeje og cayennepeber over og rør det sammen med løgene. Lad det hakkede hvidløg svitse med et øjeblik. Kom kødet i gryden, rør til lammekødet er blevet brunet. Krydr med salt og tilsæt citronsaft - og så meget vand/bouillon, at kødet er næsten dækket. Tilsæt grøntsagerne og æblet samt en tsk. honning og lad retten koge under låg ved svag varme i ca. 1 time. Jævn med mel, udrørt i koldt vand, og lad det koge igennem 10 min., evt. uden låg, hvis der er meget væde.
Drys evt. med friskklippet persille inden servering!
©
2011 Anette Paulin & Vingholm I/S |
|
|||
Alle tekster på
dette website |
||||