KØD

FISK &
FJERKRÆ

BRØD

TILBEHØR

TIPS &
TRICKS

OM BLOD-TYPEKOST

KONTAKT


Idéer til opskrifter...   - når det skal gå hurtigt!   - når du har god tid!   - fra det græske køkken

xxx

 

Hjortegryde

Efteråret er sæson for hjortekød, og en hjortesteg egner sig rigtig godt til
en god, solid gryderet med lækker sovs - og tyttebær eller aronia-bær (surbær).
Brug gerne de ikke så reelle udskæringer, som f.eks. en rullesteg fra Rema1000
- de er ikke så dyre, og de giver kraft og smag til retten!

Til 4 personer.
(eller 2 personer over 2 dage)
Arbejdstid: 20 min.
Koge/simretid: 1-1½ time.

Ingredienser:

500 g hjortesteg
1 løg
1 fed hvidløg
1 lille pastinak skåret i tern
150 g svampe i tern (portobello)
1 dl rødvin
1 dl fløde
1 dl vand
3 enebær
1 kvist timian
lidt vand og fint speltmel til jævning
evt. kulør
smør til stegning

Løg og hvidløg hakkes fint og svitses i smør i en stor gryde. Stegen brunes.
Tilsæt væden - rødvin, fløde og vand - samt pastinak,
salt, peber, enebær og timian. Lad det simre en times tid.
Svits svampene i smør på en pande.
Tag kødet op og lad det hvile 12-15 min.,
indpakket først i stanniol og yderst et viskestykke,
der holder på varmen.
Imens kommes svampene i gryden
sammen med jævning - 1 spsk. fint speltmel rørt ud i koldt vand - og evt. kulør.
Sovsen koges godt igennem og smages til med salt og peber.
Kødet skæres i skiver og anrettes på et fad.

Serveres med kartoffelmos
og tyttebærgelé eller aronia-syltetøj.

Lav gerne dobbelt portion - retten bliver kun bedre næste dag!
På andendagen kan man skære kødet i skiver, varme dem op i sovsen
og servere det hele i gryden.

© 2012 Anette Paulin & Vingholm I/S

   
   

Alle tekster på dette website
(C) 2009 Vingholm I/S
All rights reserved