KØD

FISK &
FJERKRÆ

BRØD

TILBEHØR

TIPS &
TRICKS

OM BLOD-TYPEKOST

 

 
 

Græske bøffer
(Keftedes)


Disse "keftedes" vil med garanti bringe den græske stemning ind i køkkenet
og videre til middagsbordet. Grækerne spiser meget lam,
så opskriften er med halvt lam og halvt okse.
Men den kan også laves med rent oksekød.


Til 4 personer

Arbejdstid, inkl. stegetid ca. 30 minutter

Ingredienser:

250 g hakket lammekød
250 g hakket oksekød

3 spsk rasp
1 æg
2 fed hvidløg, presset
100 g feta-ost
1 spsk græsk yoghurt
3-4 kviste frisk timian
1 tsk paprika
lidt citronsaft
salt og peber
olivenolie til stegning
 

Tilbehør:
Kan serveres med bagte rodfrugter og
cremefraiche-dressing eller grøn sovs
- og grøn salat eller horta.
 

Bland kødet med æg og rasp. Findel feta-osten i farsen, evt. med en gaffel.
Tilsæt hvidløg, yoghurt, timian og paprika - samt salt og rigeligt peber.
Farsen formes til små bøffer, som steges i olivenolie til de er gennemstegte, ca. 10-15 min.
Dryp bøfferne med citronsaft
før serveringen.

  

Har man tid, kan man med fordel lade den færdige fars hvile en time,
før bøfferne formes, så smagen fra ingredienserne rigtig får lov til at "sætte sig".
 

© 2012 Anette Paulin & Vingholm I/S
 

Fra det græske køkken

 
   

Alle tekster på dette website
(C) 2009-2012 Vingholm I/S
All rights reserved