KØD

FISK &
FJERKRÆ

BRØD

TILBEHØR

TIPS &
TRICKS

OM BLOD-TYPEKOST

KONTAKT


Idéer til opskrifter...   - når det skal gå hurtigt!   - når du har god tid!   - fra det græske køkken

 

 

Lammefrikadeller med feta

Frikadellerne her indeholder også fintrevet gulerod.
Det smages ikke direkte, men frisker op, og er derfor også godt, hvis man har hakket kød med en lidt høj fedtprocent - hvad hakket lammekød ofte har.
Feta passer suverænt sammen med lam, men andet hakket kød
kan også bruges, hvis man ikke bryder sig om lam.

(C) 2009 Paulin & Vingholm I/S

Vores yndlingstilbehør til frikadellerne er
stuvet hvidkål!


Arbejdstid: 15 minutter + stegetid 20 minutter.

Til 4 personer

 Ingredienser:

700 g hakket lammekød
2 mellemstore løg
1 fed hvidløg
100 g fintrevet gulerod (ca. 2 gulerødder)
50 g speltmel
30 g havregryn (1 håndfuld)
2 æg
150 g hakket feta
1 dl yoghurt
1,5 dl mælk
1 spsk citronsaft
2 tsk salt
1 tsk timian
peber

Løgene hakkes fint, hvidløget presses, og alle ingredienser røres grundigt sammen i en stor skål.
Frikadellerne kommes på en ganske varm pande - brug to spiseskeer, så er farsen let at forme, efterhånden som du lægger dem på. Vend dem, når de er pænt brune, og skru så ned til middelvarme, mens de gennemsteger.
(Tjek evt. med en gaffel eller strikkepind i en frikadelle
- de er færdige, når den slipper let, og der ikke hænger noget ved!)

 

I stedet for timian kan man bruge en håndfuld frisk basilikum.


© 2009 Anette Paulin & Vingholm I/S
  

   
   

Alle tekster på dette website
(C) 2009 Vingholm I/S
All rights reserved