KØD

FISK &
FJERKRÆ

BRØD

TILBEHØR

TIPS &
TRICKS

OM BLOD-TYPEKOST

KONTAKT

 

OM BLODTYPEKOST


Principperne bag blodtypekosten er blevet beskrevet af den amerikanske læge Peter D’Adamo, som har skrevet en del om både principperne og kosten. På dansk findes der følgende tre bøger af ham:
Spis efter din blodtype
Lav mad efter din blodtype
Lev efter din blodtype

Læge Knut Flytlie giver på sin hjemmeside en let forståelig beskrivelse af principperne i blodtypekost:

http://www.vitamindoktor.com/cm13/

Der er undervejs blevet lavet ændringer i anbefalingerne til de forskellige blodtyper. På D’Adamos hjemmeside kan man læse de gældende anbefalinger:

http://www.dadamo.com/typebase4/typeindexer.htm

 Vi har det rigtig godt med at spise efter blodtypeprincipperne, selvom vi ikke er fanatiske. Det vigtigste er, at man lytter til sig selv. Det kan være en fordel at starte med at overholde principperne 100% for at få renset ud, men derefter begynder man at kunne lytte til sig selv og finde ud af, hvad der passer, og hvad der ikke passer så godt på een. Nogle ”undgå” er vigtige, andre er knap så vigtige, andre igen er måske blot neutrale. Der kan også være tidspunkter, hvor man får vild lyst til et eller andet – blodtype A får måske lyst til oksekød eller blodtype B til rugbrød – så må man give efter for det. Eller man er inviteret til et hvedemelsorgie – boller og lagkage til en fødselsdag – og det går så også. Det vigtigste er trods alt den mad, man spiser til hverdag, ikke en enkelt gang i mellem til en festlig lejlighed.

Vi bruger ikke hvedemel og kun i meget begrænset omfang sukker og mælk, så opskrifterne kan også bruges af de, der følger principperne fra ”Kernesund familie”.

 

 
 

                 

 

   
   

Alle tekster på dette website
(C) 2009-2012 Vingholm I/S
All rights reserved