KØD

FISK &
FJERKRÆ

BRØD

TILBEHØR

GRÆSK MAD

TIPS &
TRICKS

OM BLOD-TYPEKOST

 

 

GRÆSK MAD

Græske bøffer

Græsk brød

Lam i citron

Aubergine-salat

Horta - blancheret bladgrønt

Sigøjnerlam

Kleftiko - lammegryde med grøntsager

Spanakopita - spinat og feta i butterdej

 

Fra det græske køkken

 

Jeg har boet i Grækenland i flere år, og vi holder meget af græsk mad. Derfor har jeg selvfølgelig også prøvet at tilpasse en masse græske retter til blodtype-principperne, først og fremmest ved at lave dem uden tomat og uden hvedemel.

En af hemmelighederne bag græsk madlavning er tid!
De fleste retter er gamle bonde-retter, dvs. man lagde kød, grøntsager osv. i en gryde eller et ildfast fad, satte det over ved lav varme, godt dækket til, og lod det så stå, mens man var ude og arbejde i marken. Når man kom ind efter 3-4 timer, var maden klar: kødet var mørt, alle ingredienserne var smeltet sammen til een stor velsmag! Derfor er mange af de græske retter nok mest oplagte som weekend-mad. Men tingene passer pænt sig selv i ovnen, så hvis man bare planlægger det hele i god tid på forhånd, er det ikke så svært alligevel.
De tider, jeg angiver til gryderetterne, er derfor også ”minimums- tider”.
Du kan sagtens skrue lidt mere ned for varmen og så lægge en time til!
Mange af retterne smager også kun endnu bedre på andendagen,
så lav rigeligt, så der i hvert fald er til 2 dage!

Grækerne har tradition for at sætte mange forskellige retter på bordet samtidig. Det er en tankegang, som kan være en stor fordel, hvis man er flere forskellige blodtyper, der skal spise sammen. Der findes retter, bl.a. her på websiden, som kan spises af alle blodtyper, men du opnår en større frihed og variation, hvis du efterligner grækernes princip:

         

 

 

 

 

 

   

 

Alle tekster på dette website
(C) 2009-2012 Vingholm I/S
All rights reserved