KØD

FISK &
FJERKRÆ

BRØD

TILBEHØR

TIPS &
TRICKS

OM BLOD-TYPEKOST

 

 

KØD

Lammekarry

Græske bøffer

Kalkunfrikassé

Hjemmebagt leverpostej

Julefrikadeller

Lammefrikadeller med feta

God, klassisk spaghettisovs - uden tomat

Lammegryde med svampe

Lam i kål

Hjortegryde

Lam i citron

Lam i hvidvin

Kleftiko - lammegryde med grøntsager

Fra det græske køkken Fra det græske køkken

 

 
 

Vores favoritkød er lammekød. Vi har fundet et sted, hvor vi kan købe et helt lam ad gangen, når de slagter. Det er sunde dyr, hvis opvækst vi kender, og det er vi trygge ved. Der er mange gårdbutikker, hvor man kan købe et helt eller halvt lam, og det kan klart anbefales. Det er lækkert kød, og det er billigere end i supermarkedet. (Og hvis du beder om at få hakket leveren, er det vældig nemt at lave din helt egen, hjemmebagte leverpostej!)

Et helt lam er ikke så overvældende, som det måske lyder. Det fylder ca. tre store indkøbsposer, og vi to er 4-5 måneder om at spise det.

Jeg har derfor en del opskrifter med lam på forskellige måder, men vi bruger også ofte hakket lammekød, hvor man normalt bruger oksekød, som f.eks. kødsovs til spaghetti - eller hvidkål med hakket kød.

Vi havde også på et tidspunkt købt en halv ged, det er også vældig lækkert kød og kan varmt anbefales, hvis man falder over et godt tilbud. Gedekød kan tilberedes ligesom lammekød, det skal bare generelt have noget længere tid for at blive mørt!

         

 

 

 

 

 

   

 

Alle tekster på dette website
(C) 2009-2012 Anette Paulin & Vingholm I/S
All rights reserved